Nova runda

Priznajem, sve se odužilo i više nego što sam očekivao. Plan je bio da krenemo sa stranicom/blogom još prije 2 mjeseca, ali kako to obično biva, vrijeme se opet pokazalo kao bitna varijabla.

blog_2

Ukoliko ste pročitali početnu stranicu, znate da želimo otvoriti malu pivovaru. Tko smo “mi”. Riječ je o 2 dugogodišnja prijatelja koja se od 2009 godine bave najboljim hobijem na svijetu – homebrewing-om (kućnom proizvodnjom piva). Homebrewing nam je otvorio oči (ili bolje rečeno usta i jezik :-)), jer do tada smo vjerovali, a vjerovatno i vi, kako sva piva imaju sličan okus kao naša komercijalna piva u Hrvatskoj. E i nije baš tako. Biti će nam drago ako uspijemo i nekoga od vas uvjeriti da se “bacite” u homebrewing vode i da se sami uvjerite kakav zapravo pivo treba imati okus. Za sve ostale, nadam se da ćemo vam mi pomoću naše pivovare “to-be”, omogućiti da pijete to pivo.

Trnovit je put svakog poduzetnika, za pretpostaviti je da će biti i naš. Iskreno, otvaranje pivovare i nije baš mala stvar, dugo smo razmišljali hoćemo/nećemo, ali prevladalo je “hoćemo”.

“Strah je najveći protivnik svakog poduzetnika” – sada bi u nastavku rečenice trebao pisati autor citata, ali ne znam čiji je to točno citat :-), ono što znam je – to je jedna od najboljih izjava za upravljanje životnim odlukama. Lagao bih, kad bih rekao, da kod nas nije prisutan strah, ali znam i da bih se “grizao” od jada poslije u životu znajući da sam imao priliku nešto napraviti, a bojao sam se krenuti.

U budućim člancima ćemo se truditi upoznati vas s pivskim stilovima, homebrewing-om, craft brewing-om i naravno, našim pomacima u otvaranju pivovare. Nezaobilazni će biti i izvještaji s raznih craft brewing festivala u regiji i svijetu.

Također, možete nas i pratiti na našim Facebook i Google+ stranicama.